Over Legal Workshop: Optimale contracten in digital

Legal Workshop: Optimale contracten in digital

Het binnenhalen van een nieuw web- of softwareproject is altijd uitdagend, maar eigen aan zo’n projecten is dat er heel wat factoren kunnen zijn die het initiële idee veranderen. Ook na de oplevering van projecten bestaat er vaak discussie over bugfixing en onderhoud van webprojecten. Geregeld kan dit tot een discussie leiden tussen klant en agency, waardoor de relatie vertroebelt. Verwachtingen worden niet meer ingevuld, de klant dreigt de samenwerking stop te zetten, agencies dreigen hun prestaties op te schorten zolang tussentijdse facturen niet worden betaald, etc. 

De ervaring van Sirius Legal is dat deze discussies vaak een onaangename uitkomst hebben wanneer dit voor de rechtbank komt. In vele gevallen zijn er geen of onduidelijke overeenkomsten opgemaakt, waardoor de rechtbank verplicht wordt aan knip- en plakwerk te doen om tot een oplossing te komen. De termijnen voor de rechtbank zijn tegenwoordig bijzonder lang. Tijdens een procedure blijven beide partijen extreem lang op hun honger zitten en gaat er veel geld, tijd en energie verloren. 

Je kan dit soort situaties perfect voorkomen door goede contracten te voorzien bij het begin van elk nieuw project.

In dit webinar geeft Sirius Legal je de juiste contractreflexen aan de hand van een overzicht met concrete tips:

  • Hoe omschrijf ik zo goed mogelijk mijn opdracht? 
  • Hoe omschrijf ik de deliverables bij scrum of sprint development? 
  • Hoe omschrijf ik mijn prijs die daartegenover staat? Wat bij extra prestaties?
  • Hoe en wanneer kan ik mijn prestaties opschorten?
  • Kan ik mijn aansprakelijkheid beperken en welke juridische technieken kan ik hiervoor gebruiken?
  • Hoe omschrijf ik de verantwoordelijkheden van de klant zelf?
  • Mijn klant wenst het project stop te zetten. Kan ik in een exit regeling voorzien die zo gunstig mogelijk is voor mij?
  • Kan ik in een regeling voorzien bij overmacht?
  • Ik heb algemene voorwaarden, maar kan ik deze wel gebruiken tegen mijn klant? Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze steeds gelden?
  • Waar moet ik op letten als het gaat over de bescherming van mijn bedrijfsgeheimen en intellectuele rechten van het opgezette project?
  • Wat moet ik mijn contracten voorzien om GDPR-gewijs in orde te zijn? 
  • In welke mate ben ik aansprakelijk voor de verplichte wettelijke vermeldingen van een door mij ontwikkelde website? Privacy policy, algemene voorwaarden, cookiebeleid etc? 

Over de docent

Deze interactieve opleiding wordt gegeven door Roeland Lembrechts

Roeland begon zijn carrière aan de balie Mechelen waar hij tot 2019 op het advocatenkantoor In Iure Constans actief is geweest in het burgerlijk- en ondernemingsrecht met focus op contracten en aansprakelijkheden.Roeland heeft een bijzondere interesse in het contracten- en aansprakelijkheidsrecht binnen de digitale eengemaakte markt. Sinds 2017 is hij gecertifieerd DPO.

Deelnemen

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen om de kwaliteit en de interactiviteit van de opleiding te waarborgen.

Korting

Is je bedrijf nog geen lid van FeWeb, dan is dit het moment! Zo verdien je meteen je lidgeld geheel of gedeeltelijk terug.

Daarnaast kan je beroep doen op de KMO-Portefeuille (als je bedrijf in Vlaanderen ligt) en op de opleidingspremie van Cevora (als je bedrijf onder PC200 valt).

Deze opleiding is een samenwerking van FeWeb en 2Mpact.
(2Mpact beschikt over de KMO-portefeuille-erkenning (nr. DV.O207084) voor het organiseren van opleidingen van organisaties).

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Extra korting:
vermeld 'corona50' bij je inschrijving en geniet van 50€ extra korting op de deelnamebijdrage

Word gratis FeWeb Fan of word FeWeb Member

    Mediarte / PC 227

    FeWeb vertegenwoordigt de digitale sector in het paritair comité voor de audiovisuele media (PC 227 met als opleidingsfonds Mediarte). Alle bedrijven aangesloten bij dit PC genieten van de FeWeb Fan deelnameprijs.

    Opleidingspremies

    Meer info over de KMO Portefeuille

    Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor FeWeb vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

    Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

    Website created and supported by Starring Jane & Procurios
    Sluiten