Hoe 'legal compliant' projecten opleveren? (NL)
Als digitale professional heb je bepaalde wettelijke verplichtingen en verantwoordelijkheden en ben je ook aansprakelijk voor het werk dat je aflevert aan je klanten.
En soms gaat het wel erg ver! Zo oordeelde het Hof van Beroep van Grenoble in een geschil tussen een web agency en hun klant dat het aanbieden van Google Analytics een contractuele fout van het web agency is. Zij dienen immers een kwalitatieve website op te leveren die beantwoordt aan de technische en wettelijke vereisten (meer info over deze case).
Je bent dus maar beter op de hoogte van alle regeltjes en hoe je hier als professional best mee omgaat om je maximaal in te dekken.
Wat mag je verwachten?
-
Wat zijn mijn wettelijke verplichtingen en hoe ver gaat mijn aansprakelijkheid? Vb. privacy by design, by default, gepaste technische beveiliging vanuit cyber security en data breach oogpunt, gangbare kwaliteitsvereisten, cookie compliance etc.
-
Hoe zorg ik ervoor om mijn verplichtingen zo goed mogelijk na te leven en af te dekken? Hoe vertaalt zich dit naar samenwerkingsovereenkomsten, SLA, verwerkersovereenkomsten, offertes en factuurvoorwaarden, etc
-
Een gekend problemen in de agencywereld is het verschil in verwachtingspatroon tussen klant en agency. Hoe maak je een goede scope of work? Hoe geef je een goede inkadering van agile development, bug fixing, etc.
-
Aan elk digitaal project is intellectuele eigendom verbonden. Hoe ga je correct om met garanties voor die intellectuele eigendom? Denk maar aan auteursrecht, fotomateriaal, teksten, lay-out, softwarecode, domeinnamen en merknamen.
-
Wat als het dan toch fout gaat en er zich een issue voordoet? Hoe ver kan je gaan in acties zoals websites offline halen, toegangen blokkeren, etc. Wat te doen bij een datalek waarvoor jij aansprakelijk bent?
Extra's
- we bieden je een pakket relevante documenten aan waaronder voorbeelden van niet-concurrentiebedingen in overeenkomsten
- je krijgt bovenop de opleiding een half uur one-on-one advies van Sirius Legal na de sessie wanneer het jou past.
Voor wie?
Managers van éénmansbedrijven, webbureau’s en digitale agencies die zich ervan willen verzekeren dat ze juridisch conform werken zowel als bedrijf als in hun relatie met de klant.
Over de docent
Deze interactieve online opleiding wordt gegeven door Thomas Luyten & Bart Van den Brande (Sirius Legal).
Thomas Luyten
Thomas is advocaat bij Sirius Legal, aangesloten bij de balie van Antwerpen. Na mijn rechtenopleiding startte hij in 2012 bij een middelgroot advocatenkantoor in Mechelen, waar hij binnen de cel ondernemingsrecht focuste op IT/IP en gegevensbescherming. Als gecertificeerd DPO voert hij daarnaast sinds 2019 verschillende in house-opdrachten bij bedrijven uit.
Bart Van den Brande
Bart is de oprichter en Managing Partner van Sirius Legal. In 2010 liet hij de Brusselse advocatenwereld achter zich om op een andere manier aan recht te gaan doen. Anders, directer, persoonlijker, betaalbaar en met 100% focus op de digitale economie.
Korting
Is je bedrijf nog geen lid van FeWeb, dan is dit het moment! Zo verdien je meteen je lidgeld geheel of gedeeltelijk terug.
Daarnaast kan je beroep doen op de KMO-Portefeuille (tot 30% tussenkomst als je bedrijf in Vlaanderen ligt) en/of van Cevora (tot 80€ per opleiding als je bedrijf onder PC200 valt).