Web Accessibility Masterclass (NL)
Hoe bouw je toegankelijke websites?
15% van de bevolking heeft een beperking. Hoe zorg je ervoor dat jouw websites bruikbaar zijn voor wie niet ziet, niet hoort of niet vlug met de vingers is?
Bart en Gijs van AnySurfer nemen je mee in de wereld van hulpmiddelen zoals screenreaders, switches, screen magnification and speech recognition.
- We demonstreren hoe 9 fictieve personen met een handicap uw websites ervaren en bespreken goede en slechte live voorbeelden.
- We behandelen semantische structuur, alt-teksten, formulieren, tabellen, toetsenbordtoegankelijkheid, enzoverder.
- Hoe meet je contrastratio's en kies je een kleurenpalet met voldoende contrast?
- Wat is de ARIA standaard en hoe helpt die interactieve componenten toegankelijk maken voor screenreaders?
- Hoe zit het met mobile accessibility (iOS, Android)?
WCAG en Belgische wetgeving
Alle nieuwe overheidswebsites zijn wettelijk verplicht om de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.1 niveau AA) te volgen. Een gevolg van de Europese richtlijn die sinds september 2018 is omgezet in Belgische wetgeving.
Accessibility is goed voor SEO en mobiel. And it's the right thing to do. Deze opleiding volgen is ook één van de drie voorwaarden om een AnySurfer Erkende Bouwer te worden. Daarmee kan je in offertes aantonen dat je kennis en ervaring hebt in web accessibility.
Over de docenten
Gijs Veyfeyken heeft 11 jaar ervaring als accessibility tester bij AnySurfer en geeft presentaties en opleidingen om mensen te helpen hun websites toegankelijker te maken. Hij wordt vaak ingeschakeld door diensten van de Vlaamse overheid.
Bart Simons werkt als expert digitale toegankelijkheid bij AnySurfer. Hij vindt het belangrijk dat de gebruiker met een handicap centraal staat bij toegankelijkheid. Daarom is hij ook actief in werkgroepen van het European Disability Forum, de European Blind Union en ANEC (EU standaarden).
Praktisch
- Deze interactieve opleiding is verspreid over 2 halve dagen, met name op dinsdag 26 maart en 4 april 2019 telkens van 13 tot 17u30.
- De sessies gaan door bij Transforma BXL in Evere, vlakbij de ring van Brussel.
- Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen om de kwaliteit en de interactiviteit van de opleiding te waarborgen.
Feedback van de deelnemers
"Deze opleiding was gewoon geweldig goed gegeven en erg boeiend gebracht"
Korting tot 50%
Is je bedrijf nog geen lid van FeWeb, dan is dit het moment! Zo verdien je meteen je lidgeld geheel of gedeeltelijk terug.
Daarnaast kan je beroep doen op de KMO-Portefeuille (als je bedrijf in Vlaanderen ligt) en op de opleidingspremie van Mediarte (als je bedrijf onder PC 227 valt) of van Cevora (als je bedrijf onder PC200 valt). Zo kan je maximaal de helft van de deelnamebijdrage recupereren.