Grijp uw kans: subsidie voor disruptieve start-ups van VLAIO

Grijp uw kans: subsidie voor disruptieve start-ups van VLAIO

19 juni 2024

Heeft u een start-up met een baanbrekende oplossing die de markt nodig heeft, maar bent u nog niet klaar om op te schalen? VLAIO biedt een geweldige kans om uw groei te ondersteunen met een aantrekkelijke subsidie. Onze All About Experts zet alles voor u op een rijtje.

U kunt tot 70% subsidie krijgen, tot een maximum van 350.000 euro. Deze subsidie kan worden gebruikt voor de uitbreiding van uw team, investeringen in machines en software, de ontwikkeling van werkprocessen en automatisering, dataverzameling en -beheer, en marktontwikkeling zowel binnen als buiten België.

Concrete case

Neem bijvoorbeeld EcoInnovate, een start-up die innovatieve oplossingen biedt voor duurzame energieopslag. Opgericht in 2022 door twee ingenieurs, heeft het bedrijf momenteel vijf medewerkers en een exploitatiezetel in Gent. EcoInnovate wil investeren in nieuwe apparatuur om hun energieopslagsystemen verder te ontwikkelen en hun team uit te breiden met experts in automatisering en data-analyse. Daarnaast plannen ze marktontwikkeling in zowel Nederland als Duitsland. Ze hebben al interesse gewekt bij verschillende potentiële klanten en beschikken over Letters of Intent van drie grote energiebedrijven.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet EcoInnovate, net als andere bedrijven, voldoen aan de volgende voorwaarden: gevestigd zijn in Vlaanderen, minimaal twee eigenaars hebben en tussen één en vijf jaar bestaan. Het bedrijf moet minstens vier mensen in dienst hebben, inclusief de eigenaars. Bovendien moet het bedrijf een Raad van Bestuur of Raad van Advies hebben, eerste verkopen gerealiseerd hebben of Letters of Intent van klanten hebben, en bereid zijn om minimaal 500.000 euro te investeren in drie jaar. EcoInnovate moet ook de ambitie tonen om binnen vijf jaar te groeien naar een team van minimaal 10 mensen en een ondernemingswaarde van 5 miljoen euro te bereiken. Tot slot moet het bedrijf een innovatief concurrentievoordeel hebben, in dit geval hun gepatenteerde technologie voor energieopslag, waardoor een sterke marktpositie mogelijk wordt.

Beoordeling

Projecten zoals die van EcoInnovate worden beoordeeld op de kwaliteit van het team, innovativiteit, groeipotentieel, het plan van aanpak, maatschappelijke impact, en het stimulerende effect van de subsidie. Alleen de 15 beste projecten krijgen subsidie. Een goed beschreven aanvraag en een sterk businessplan zijn essentieel, en wij staan klaar om u te helpen bij het opstellen van uw aanvraag.

Deadline

Belangrijke data om in gedachten te houden zijn dat projecten uiterlijk 31 juli vooraf aangemeld moeten worden en dat de aanvraag voor 15 september ingediend moet zijn.

Vragen?

Bent u geïnteresseerd? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We helpen u graag verder!

All About Experts

Gert Vanderlinden

gert.vanderlinden@allaboutexperts.be
+32 478 973 374

Marialei 11 bus 5
2018 Antwerpen

www.allaboutexperts.be

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten