Nieuwe categorieën plaatsen digitale expertise in de schijnwerpers bij de Digital Champs & Impact Awards

Nieuwe categorieën plaatsen digitale expertise in de schijnwerpers bij de Digital Champs & Impact Awards

23 oktober 2024

Nog tot 13 november om middernacht hebben de Belgische digitale agencies om hun meest impactvolle cases in te sturen voor de DCI Awards om zo kans te maken op de felgebeerde titel van van Digital Champ. Deze Awards bekronen digitale projecten zoals websites, webshops, apps en campagnes maar ook digitale transformatieprojecten die een echt verschil maken voor de gebruiker, het bedrijf of de samenleving. De DCI Awards zijn een initiatief van FeWeb, met de steun van Unizo en Sirris, en worden uitgereikt tijdens het Marketing Congress op 5 december in Brussel.

Awards2024Newsletter_Placeholder_1056x320

Uitdagingen van de klanten staan centraal

FeWeb, de beroepsorganisatie van bedrijven actief in digital development, marketing, creation en services, lanceert dit jaar nieuwe categorieën: "Onze digitale sector loopt over van expertise en innovatie die onze agencies en professionals inzetten om de uitdagingen van hun klanten te realiseren," aldus directeur Patrick Marck. "De nieuwe categorieën van de Digital Champs & Impact Awards zorgen er voor dat deze expertise nog explicieter in de schijnwerpers gezet wordt." Zowel leden als niet-leden van FeWeb kunnen hun beste werk inzenden.

Categorieën volgens doelstelling of focus

Dit jaar kunnen cases ingediend worden volgens de doelstelling die ze nastreven, zoals branding, conversie, engagement of product & service launch. Of volgens een specifieke focus die de case uniek maakt zoals de complexiteit van een project, de user experience, de impact, de innovatieve technieken of de caritatieve insteek. 

Deze nieuwe categorieën zorgen er voor dat de cases onderling beter vergelijkbaar zijn en de impact die ze hebben op de consument, het bedrijf of de samenleving duidelijker naar voor komt. Tegelijk bekronen we de digitale expertise en innovativiteit die de Belgische agencies elke dag naar voor brengen. Uniek is de aandacht die de Awards hebben voor alle vormen van digitale creaties: uit alle inzendingen worden ook de Website Champ, Webshop Champ, App Champ en Campaign Champ verkozen. 

Digitale transformatieprojecten bij kmo's

Dewi Van de VyverSamen met de kmo-organisatie Unizo en het onderzoekscentrum van de technologie-sector Sirris gaat FeWeb op zoek naar digitale transformatieprojecten op maat van kleine en middelgrote ondernemingen. "We merken dat de innovativiteit en creativiteit bij kleinere budgetten dikwijls hoger ligt wanneer de budgetten gelimiteerd zijn terwijl ze niet de erkenning krijgen die ze verdienen," aldus Patrick Marck van FeWeb. "We willen aan de sector concrete voorbeelden tonen van impactvolle digitale transformaties van een product, een proces of een bedrijf op maat van een kmo." 

Naast de Digital Impact Award reikt de Jury eveneens awards uit voor een digitaal transformatieproject waarbij de gebruiker en de innovatie centraal staat. De Jury staat onder leiding van Dewi Van De Vijver, bekend als ICT Women of the Year, lid van de Inspiring Fifty Europe en CEO van Flowpilots.

Feestelijke uitreiking op het Marketing Congress

Niemand minder dan Erika Van Thielen reikt op donderdag 5 december de Digital Champs & Impact Awards uit. Dat gebeurt tijdens het Marketing Congress in Brussels Gate waar zo'n 2000 marketeers verwacht worden voor beklijvende keynotes en inspirerende sessies. Per case krijgt de indiener een gratis deelname aan de Awardshow én het Marketing Congress vanaf 14u. De deadline om cases in te dienen is woensdag 13 november om 23u59.

https://dci-awards.be/

 

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten